Akciók - események 2022.10.14-én

Dunakeszi Szülői Összefogás

A Facebook csoport a Dunakeszi Tankerület Iskoláiba járó gyermekek szülei számára jött létre.

Dunakeszi Szülői Összefogás | Facebook


Dori Falus és Dunakeszi Tankerület Szülői Összefogás eseménye

Kedves Mind!

Ahogy bizonyára már Ti is hallottátok, a PDSZ október 14-re, péntekre országos pedagógus sztrájkot hirdetett.

Változó, hogy a Dunakeszi Tankerület iskolái részt vesznek-e a sztrájkban vagy sem, de mi egy tőlük független, közös megmozdulást szeretnénk megszervezni Veletek.

A terv:

Pénteken 7:45-kor mindenki a saját iskolája előtt gyülekezik. Ott 8:00-kor élőláncot alkotva az iskola előtt/körül, közösen eléneklik a Mi vagyunk a Grund c. dalt (vagy bármi más is választható). Szeretnénk kérni iskolánként 2-3 szervezőt, aki levezényli majd a helyszínen a megmozdulást, valamint fotókat, videókat készít. Nekik külön leírjuk majd a tapasztalatainkat, hogy mi szükséges ennek sikeres lebonyolításához. A fotókból, videókból később összevágunk egy közös anyagot.

Ezután 8:30-ra mindenki átvonul (fótiak, gödiek stb. autóval) a Dunakeszi Fő térre. Ott gyülekezünk 8:45-kor és közös éneklés következik. Szeretnénk a közös ellenállás szimbólumát (felkiáltójel egy körben) megformázni belőletek/belőlünk, amiről fotót készítünk. Ez után beszédet mond szülői és diák oldalról is néhány fő. Aki érez magában affinitást a beszédhez vagy bármilyen más „előadáshoz” (ének, vers stb.), nyugodtan jelezze!

Szívesen látunk az eseményhez minden építő ötletet, gondolatot. Mi sem csináltunk még ilyet, örülünk minden segítségnek!

Amire szükségünk lenne:

  • 1 db megafon vagy bármi más módon hangosítás (áramot az Önkormányzat nem hiszem, hogy biztosítana ) Ha valaki ismer olyan üzletet a Fő téren, aki engedné, hogy áramot kölcsönözzünk tőle, az csodás lenne!!!!

  • iskolánként 2-3 szervező

  • ötlet a légifelvétel elkészítéséhez – esetleg ha valaki a Fő téren lakik és beenged minket az ablakból fotózni, az szuper, de bármi más megoldásra is nyitottak vagyunk

  • táblák, zászlók, molinók – kérünk titeket, hogy mindenki készítsen/nyomtasson otthon, legyen nálatok minél több tábla. Ötlethez csatolunk példákat.

A program:

7:45 saját iskola előtt gyülekező

8:00 élőlánc, éneklés (iskolánként egyénileg szervezendő)

8:45 találkozó Dunakeszin a Fő téren (fontos, hogy mindenki időben induljon el az iskolájától!)

9:00 szimbólum megformálása, beszédek, versek stb.

9:30 közös éneklés (Mi vagyunk a Grund)

Nem maradunk csendben! Együtt sokan vagyunk!

https://www.facebook.com/events/1585733318513897


Facebook

Fóti Szabad Waldorf demonstrációja

Tisztelt Szülők és Diákok!

Mi, a Fóti Szabad Waldorf Iskola sztrájkbizottsága ezúton szeretnénk meghívni Önöket, egy általunk szervezett demonstrációra, melyben a diákok, szülők és pedagógusok jogaiért állunk ki egy rövid esemény keretein belül.

A demonstráció oka a PDSZ által pontokba fogalmazott tételek melletti kiállás és felszólalás, valamint szeretnénk szolidaritást vállalni a felmentett és/vagy megfenyegetett kollégáinkkal.

Véleményünk szerint békés összefogással lehet akaratunkat, követeléseinket kinyilvánítani, valamint valódi változást elérni.

A demonstráció időpontja: 2022.10.14. Péntek reggel 7:30-8:00

Helyszíne: Fót, Vörösmarty tér, az üzletsor és az önkormányzat épülete közötti parkoló.

A demonstráció programja közös éneklés, vers és felszólalás lenne, ezzel hívva fel a többi állampolgár figyelmét az egyre égetőbb problémákra.

A mi intézményünk képviselteti magát, számos kollégánk, szülők és a diákönkormányzat által szervezett középiskolás diákok megjelenésére is számítunk, ehhez kérjük, hogy csatlakozzanak, álljunk ki együtt diákjaink jövőjéért, kollégáink és saját érdekeinkért.

Tisztelettel:

A Fóti Szabad Waldorf Iskola sztrájkbizottsága